Wednesday, June 8, 2011

Kung Fu Panda 2

greetings all readers...
saja nak review filem yang baru di tonton iaitu Kung Fu Panda 2.. citer ni saya sarankan supaya jangan tgok kalo rahang anda tak cukup kuat.. hehe, at least, bwk bandage banyak2 takot2 ada part2 yang tercabut sbb gelak kuat sangat... :P
okay then, the storyline, superb. Introducing new character / villain, fantastic. pendek cerita, memang bagus sangat lah! walau masa tonton hari tu ramai bebudak yang tgok, so ramai lagi lah mak bapaknya... hehe..

Masa KP 1 dulu kita tak didedahkan dgn asal usul Po, kenapa bapak dia seekor itik sedangkan dia seekor panda. Memang kelakar bila Po jumpa pak dia mintak keterangan adakah dia hanya anak angkat ( haha, dah dia panda, bapak dia angsa, konfem2 la dia anak angkat, kah kah kah..) well, thats just one part of the story.. nak tau lebih tonton la sndiri, memang sumpah kelakar gila..

KP 2 ni jugak banyak bagi flashback asal usul Po, dan juga kemunculan watak jahat yang baru, Lord Shen, seekor merak... biasalah, merak kan terkenal dgn kesombongan dia.. hehe.. memang masuk btol.. ouh, ada trivia skit nk kasi, suara yang diguna pakai utk watak Lord Shen ni ialah suara Gary Oldman, dan kalo korg ingt, Gary Oldman juga adalah pemegang watak Sirius Black dalam siri Harry Potter... patut la masa tgok KP ni macam kenal je suara si Lord Shen ni.. haha...






Prepare for awesomeness

1 peng-Komengs:

Hype. Nak tahu x bagaimana perniagaan di internet dapat menambah pendapatan anda? Dapatkan LAPORAN EKSKLUSIF secara PERCUMA tentang kejayaan jutawan muda yang hanya menjalankan perniagaan internet. Anda juga boleh mengikut jejak langkah mereka. Berminat? Sila lihat link ini : ~ http://formulaluarbiasa.com/recommends/money-secret ~. Tawaran terhad!

Post a Comment